Kako pravilno nastavimo conversion window?

facebook trik

V prispevku Optimizacija Facebook konverzije sem obljubil, da razkrijem matematični izračun s pomočjo katerega izberemo ustrezno nastavitev pri optimizaciji za konverzijo.

Ko govorimo o optimizaciji Facebook oglasov za konverzije, moramo poskrbeti za določene nastavitve, ki bodo algoritmu olajšale delo in optimizacijo. Vprašanje je bilo kako dolgo obdobje naj Facebook upošteva pri analiziranju preteklih konverzij: ali 1 dan ali 7 dni? Gre za nastavitev, ki jo določimo na nivoju ad set-a. Več o tem lahko preberete v prispevku.

Obstaja enostaven izračun, ki nam bo razkril katera nastavitev je optimalna za našo kampanjo.

Facebook navaja, da je število konverzij, ki jih moramo prejeti najmanj med 15 in 25 (v 1 tednu). Oglasi, ki bodo prejeli manj konverzij na tedenski ravni bodo podvrženi fluktuaciji v ceni / akcijo in podvrženi nerednim prikazom. Če ne dosegamo ustrezno število konverzij, potem moramo spremeniti konverzijski cilj na tip konverzije, ki je bolj pogost od obstoječega.

Izračun za konverzije

Conversion window lahko izberemo na sledeči način: pustimo privzeto nastavitev in kampanjo izvajamo 1 teden. Po tednu dni preverimo poročilo in pregledamo koliko konverzij smo dosegli v enemu dnevu in koliko konverzij smo dosegli v 7 dneh. Deljimo prvo število z drugim. Če je rezultat manjši od 0.7 potem Facebook svetuje, da uporabimo 7 dnevni “conversion window“.

Veliko uspeha vam želim!

Written by 

Za sabo imam več kot 2000 ppc kampanj vseh vrst – od lead gen kampanj do e-commerce kampanj Oglaševal sem na vseh večjih trgih: ZDA, Indija, Evropa in tudi na Bližnjem Vzhodu in na desetine različnih vertikal oz. panog. Oglaševalski proračun vseh kampanj, ki sem jih vodil do sedaj, je težak več kot 1.5M €. Se sliši osupljivo? Kaj pa to: v povprečju sem v 5 letih pripravil nekaj več kot 0.9 kampanje/dan! Tako rekoč vsak dan po 1 kampanjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja