Facebook video – novosti

novosti v svetu facebook videa

Video vsebine so postale pomembno orodje vsebinskega marketinga. V dobi, ko informacije bruhajo iz vsakega vogala, se spreminjajo tudi načini kako uporabniki te informacije sprejemajo. Veliko internetnih uporabnikov raje pogleda video, kot pa prebere  suhoparni prispevek. Vem, pljuvam v lastno skledo. Ker se na omrežju Facebook tega dobro zavedajo, dajejo Facebook video objavam tudi večjo organsko težo. Kaj to pomeni? Naše Facebook objave med sabo tekmujejo. Katera objava bo prispela na uporabnikov vir novic? Katera objava bo opažena? Temu se reče organski domet. Facebook uporabi veliko “signalov”, ki določajo katera objava se bo znašla v viru novic večkrat, kot ostale objave.

Facebook video objave  imajo že nekaj časa večjo težo, kot klasične objave tipa “copy & paste” povezav. To pomeni, da če bosta dve Facebook strani objavili istočasno dve objavi (vsi ostali pogoji ostajajo enaki): ena bo video objava in druga navadna status objava, bo Facebook video objava imela boljši organski domet oz se bo večkrat znašla v viru novic sledlicev.

Zdaj, ko smo to razčistili pa lahko nadaljujem k bistvu prispevka 🙂

Facebook video – kaj je novega?

Facebook video izkušnjo neprestano izboljšuje zato niti se preseneča, da v določenih pogledih sledijo YouTube iskušnji.

Videi v viru novic bodo dobili zvok

Navajeni smo, da se videi na Facebooku naložijo samodejno, v našem viru novic, ampak brez zvoka. To se bo sedaj spremenilo. Z novo posodobitvijo, se bo predvajal tudi zvok, na bolj subtilen način (fade in in fade out). Facebook navaja, da so funkcionalnost testirali na vzorcu uporabnikov, ki se je na novost pozitivno odzvala. To je torej podlaga za implementacijo novosti. Predstavljam si kako bo novost izpadla v živo in mislim, da ne bo delovala tako vsiljivo, kot bi si na prvo “žogo” predstavljali. V primeru, da se bomo hitro premaknili mimo videa, zvok niti ne bo moteč.  Izginil bo tako hitro, kot se bo tudi pojavil. Na Facebooku dodajajo, da se zvok ne bo predvajal v primeru, da bo naša naprava nastavljena na tihi način. Facebook bo tudi ponudil možnost, da zvokovno “pridobitev” onemogočimo v celoti. To se bo dalo nastaviti v nastavitvah.

Navpičen video

Naslednja novost se nanša  na željo izboljšati izgled navpičnih video posnetkov na mobilnih napravah. Predogledi navpičniv videov bodo po novem večji.

Pomikanje med ogledi

Tisti, ki uporabljajo YouTube aplikacijo boste to funkcionalnost poznali. Video vsebine bo mogoče pomanjšati v pogled “slika v sliki”. Ta pogled omogoča nadaljno predvajanje videa v kotu ekrana. Mi pa bomo lahko nadaljevali z brskanjem po viru novic. Predvajanje videa se bo lahko nadaljevalu tudi po zaprtju Facebook aplikacije.

Facebook video aplikacija

Zadnja posodobitev pa je nova Facebook aplikacija za pametne televizorje.  Na voljo bo na vseh večjih platformah. Z aplikacijo pa bo mogoče uživati video vsebine v udobju večjih ekranov.

Čaka nas kar nekaj novosti in prav zanima me, kako se bodo obnesle v živjo.

Veliko uspeha vam želim!

Written by 

Za sabo imam več kot 2000 ppc kampanj vseh vrst – od lead gen kampanj do e-commerce kampanj Oglaševal sem na vseh večjih trgih: ZDA, Indija, Evropa in tudi na Bližnjem Vzhodu in na desetine različnih vertikal oz. panog. Oglaševalski proračun vseh kampanj, ki sem jih vodil do sedaj, je težak več kot 1.5M €. Se sliši osupljivo? Kaj pa to: v povprečju sem v 5 letih pripravil nekaj več kot 0.9 kampanje/dan! Tako rekoč vsak dan po 1 kampanjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja