Pametni Google telefon: Google Pixel

pametni telefon Google Pixel je v predprodaji

Za pametni telefon Google Pixel sem prvič slišal pred kakšnim mesecem, ko sem šel preverit ali nas bo Google v kratkim razveseljil z novo serijo pametnih telefonov Google Nexus. Na moje presenečenje sem izvedel, da Google namerava serijo Nexus ukiniti. Namesto Nexus pametnega telefona, bo stopil na trg Google Pixel (v UK bo navoljo v zadnjem tednu meseca oktobra). Gre za linijo istoimenskih izdelkov (uradno prihaja tudi tablica, Pixel C), ki imajo zelo pompozno napoved. Google Pixel pametni telefon je prvi Google phone, za katerega Google navaja, da je njihov proizvod – popolnoma. Nekje sem zasledil, da je proizvajalec telefona HTC. Google je naredil naslednji korak v proizvodnji in združil svojo programsko in strojno opremo “pod eno streho”.

Po tem kar sem prebral, naj bi Google Pixel že sedaj (pa čeprav še ni naprodaj) bil najboljši pametni telefon na trgu – zmogljiv, zmogljiva kamera in eleganten dizajn s kvalitetnimi materiali (eden izmed razlogov, da si nisem privoščil Nexus telefona zadnje serije je med drugim tudi ceneno plastično ohišje).

Google Pixel – pametni telefon

Govori (piše) se, da je Pixel bil zelo skrbno načrtovan in da je izjemno dovršen. Pravzaprav človeka že ob branju ima, da bi ga naročil, ker si tako suvereno lasti “naj” lastnosti. Površina telefona je skrbno izoblikovana, da se kar najbolje prilagodi prijemu. Dizajn je industrijski (na hitro zelo spominja na iphone). Sestavljen je iz stekla na obeh straneh in kvalitetnega aluminijastega ohišja, ki steklo veže. Zadaj bomo našli senzor za prstni odtis. Kar je najbolj pompozno je to, da se 7h baterije napolni v pičlih 15 min! Pametni telefon, ki se najhitreje polni.

kako izgleda pametni telefon google pixel

Googlov Asistent

Pixel je prvi telefon z vgrajenim Google asistentom. Navajajo, da bo možno z asistentom imeti zelo naravni pogovor po principu “Ok Google” ali pritisk tipke “domov”. Asistent nam bo lahko povedal kateri opravki nas čakajo, najkrajšo pot do cilja itd…Pravzaprav nič revolucionarnega za tiste, ki smo “Ok Google” že uporabljali.

Najboljša kamera

Govori se, da je kamera najbolje ocenjena do sedaj in da prekaša celo kamero od najnovejšega Samsung telefona, S7 in iPhone 7. Je odzivna in enostavna za uporabo (katera pa ni). Kamea premore 12.3MP in lahko ujame veliko svetlobe. Fotografije bodo ohranile osupljivo kvaliteto tudi pri nizki svetlobi, zraven bo tudi kup uporabnih nastavitev, ki bodo zagotovo uporabnike “potegnile not”. Bonus: Lastnikom Pixla bo Google podaril neomejeno količino podatkov za fotografije na Google Photos.

Sistem

Vseboval bo najnovehši sistem, Android 7.1 Nougat. Prednost Google telefona je tudi ta, da bodo posodobitve sistema navoljo neposredno od Google, takoj. Vseboval bo tudi aplikacijo Allo – aplikacija za video klice in izmenjavo sporočil. Ja, res nam primanjkuje takih aplikacij – You go Google!

Zunanjost

Pixel bo na voljo v dveh velikostih: 5” or 5.5”, in v treh barvah: Srebrna, Črna in posebej za ZDA državljane patriotsko modra :D. Tudi ovitkov jim ne manjka. Te bomo lahko uporabniki tudi poosebili. Cena bo visoka. Telefon se je (tudi s ceno) pozicioniral na vrh (za razliko od Nexus telefonov, ki so bili cenovno bolj ugodni). Osnovni model bo 645$. V določenih državah pa se je včeraj pričelo obdobje prednaročil.

 

Če ne bi pred kratkim že kupil telefona, bi se zagotovo spogledoval z novim Google Pixel!

Written by 

Za sabo imam več kot 2000 ppc kampanj vseh vrst – od lead gen kampanj do e-commerce kampanj Oglaševal sem na vseh večjih trgih: ZDA, Indija, Evropa in tudi na Bližnjem Vzhodu in na desetine različnih vertikal oz. panog. Oglaševalski proračun vseh kampanj, ki sem jih vodil do sedaj, je težak več kot 1.5M €. Se sliši osupljivo? Kaj pa to: v povprečju sem v 5 letih pripravil nekaj več kot 0.9 kampanje/dan! Tako rekoč vsak dan po 1 kampanjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja