Kdaj je najboljši čas za Facebook status objavo?

facebook trik

Uporabniki dostopajo do Facebooka ob različnih urah. Nekateri Facebook obiščejo zgodaj zjutraj, drugi pozno zvečer. Je pa res, da se s pojavom mobilne aplikacije Facebook čas zadrževanja na družabni platformi povečuje, ker je Facebook na mobilnih napravah vedno na dosegu klika.

Tokratni 1 minutni namig je za vse community managerje (iščem ustrezni slovenski izraz: uporavljavce skupnosti?). Posebej za tiste, ki se sprašujete kdaj je optimalni čas za Facebook objavo? Zakaj je to vprašanje pomembno? Zato, ker je community managerjem v interesu, da Facebook status objavijo v tistem trenutku, ko bo viden čim večjemu številu sledilcem. Če se odločijo prepustiti Facebook objave naključnim uram v dnevu ali tudi na tiste dni za katere menijo, da bo objava dosegla veliko število sledilcev, potem streljajo v temo: v temu primeru obstaja velika verjetnost, da bo del sledilcev objavo spregledalo.

Vse se da izmeriti in s pomočjo podatkov lahko na enostaven način razberemo kdaj se naši obiskovalci zadržujejo na omrežju Facebook. Na podlagi teh podatkov odčitamo čas, ko je aktivnih kar največ naših sledilcev in status objavimo točno takrat. S tem si povečamo možnost, da našo objavo organsko “porajta” čim večje število sledilcev.

Pozor: to ni edino merilo, ki bo garantiralo velik domet vaše objave! Domet vaše status objave je odvisen od različnih dejavnikov. Od dejavnikov, kot so:

  • tip objave (video objava ima večjo težo, kot link povezava),
  • zgodovine interakcij določenega sledilca z vašo Facebook stranjo itd…

Kako pridemo do podatkov?

  1. V zgornjem menijo Facebook strani izberite zavihek “insights”. Odpre se novi pogled
  2. V levem meniju kliknite na “Posts” in odprl se bo graf.

Graf prikazuje dva podatka:

  • na katere dneve v tednu se na Facebooku zadržuje največ vaših sledilcev
  • v katerih urah se na Facebooku zadržuje največ vaših sledilcev.

Tako odčitate čas največjega obiska in status objavite takrat, ko so vaši sledilci najbolj aktivni. Iz spodnjega primera je razvidno, da se največ mojih sledilcev zbira na Facebooku v soboto in nedeljo. S puščicami sem označil ure v dnevu, kadar so najbolj aktivni: okoli 9 ure, 15 in nekaj pred 21 uro.

 

kdaj je optimalni čas za facebook status objavo

 

NAMIG: Status objave, ki jih naredite ob poznih urah se znajo obrestovati. Ob poznih urah je na Facebooku manj uporabnikov, kar pa tudi pomeni, da pozno v noč manj sorodnih objav (od drugih oseb in podjetji) tekmuje za organski domet v viru novic vaših sledilcev. Tisti, ki so ob takih urah aktivni bodo verjetno prej opazili objavo v viru novic in se na njo tudi odzvali. Če objavi takrat uspe dobiti nek začetni, “zagonski” odziv, jo bo Facebook tudi bolj potiskal v ospredje naslednje jutro tistim, ki so jo zvečer zamudili.

Vseeno testirajte objave ob različnih časih in dnevih in na ta način preverite kdaj je za vas optimalni čas za objave.

Veliko uspeha vam želim!

Written by 

Za sabo imam več kot 2000 ppc kampanj vseh vrst – od lead gen kampanj do e-commerce kampanj Oglaševal sem na vseh večjih trgih: ZDA, Indija, Evropa in tudi na Bližnjem Vzhodu in na desetine različnih vertikal oz. panog. Oglaševalski proračun vseh kampanj, ki sem jih vodil do sedaj, je težak več kot 1.5M €. Se sliši osupljivo? Kaj pa to: v povprečju sem v 5 letih pripravil nekaj več kot 0.9 kampanje/dan! Tako rekoč vsak dan po 1 kampanjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja