Facebook oglas: kakšna je gostota besedila v sliki?

gostota besedila na facebook sliki

Kaj je text overlay tool?

Text overlay tool je orodje, ki je nadomestilo Facebook grid tool. Facebook je pred kratkim opustil pravilo 20% in uvedel novost, ki sem jo vzel pod drobnogled v prispevku Facebook oglasi: pravilo 20%. Na kratko: Facebook bo po novem prikazal prav vsak oglas, tudi tistega, katerega slika vsebuje visoko gostoto besedila (več kot 20%). Tisti oglasi, ki bodo imeli visoko gostoto besedila na sliki, bodo vseeno deležni 2 ključnih pomankljivosti.

  1. Njihov domet (reach) bo bistveno slabši.
  2. Domet (kakršen bo) bo dražji.

Text overlay je orodje s katerim hitro in enostavno preverimo gostoto besedila na slikah, ki jih želimo uporabiti v oglasu.

Kako orodje deluje?

Izbrano sliko enostavno naložimo v orodje, Facebook preveri gostoto besed in umesti sliko v enega od 4 kriterijev. Zares enostavno. Po potrebi lahko sliko dopolnimo, da dosežemo želeni kriterij.

kako deluje text overlay tool v praksi

Kje najdemo orodje? Do orodja Text overlay pridete tukaj. Če pripravljate veliko Facebook oglasov predlagam, da si orodje shranite kot zaznamek.

Veliko uspeha vam želim!

Written by 

Za sabo imam več kot 2000 ppc kampanj vseh vrst – od lead gen kampanj do e-commerce kampanj Oglaševal sem na vseh večjih trgih: ZDA, Indija, Evropa in tudi na Bližnjem Vzhodu in na desetine različnih vertikal oz. panog. Oglaševalski proračun vseh kampanj, ki sem jih vodil do sedaj, je težak več kot 1.5M €. Se sliši osupljivo? Kaj pa to: v povprečju sem v 5 letih pripravil nekaj več kot 0.9 kampanje/dan! Tako rekoč vsak dan po 1 kampanjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja