Facebook messenger novice: ankete & plačila

digilab predstavlja facebook novost

Facebook nadaljuje serijo posodobitev in dodajanja novih funkcionalnosti. Veliko razvoja so usmerili v aplikacijo za izmenjavo sporočil, Facebook messenger in v prihodnosti lahko tudi na temu področju pričakujemo veliko novega.

V najnovejši seriji posodobitev je Facebook messenger bogatejši za ankete (polls) in za pogovornega asistenta, ki procesira plačila.

Facebook messenger – ankete

Funkcija anketiranje je trenutno na voljo uporabnikom v ZDA. Ankete je možno dodati v skupinskih pogovorih s klikom na ikono. Nato pa določimo vprašanje in definiramo odgovore. Za uporabnike skupinskih pogovorov zagotovo dobrodošla funkcija, ki bo hitreje privedla do določenih odločitev. Prijatelji bodo lahko glasovali kateri film želijo videti v kinu, kam bi najraje šli na kosilo ali enostavno v katerem lokalu se bi najraje zbrali.

Facebook messenger – asistent pri plačilih

S pomočjo učenja, bo messenger asistent “dojel” kdaj je čas za poračun 🙂 Med pogovori se bo osredotočal na fraze, ki so povezane z dolgom. Ko bo te fraze identificiral bo tudi ponudil možnost plačila. Gre za gumb, ki se bo pojavil na dnu pogovora. Uporabnik bo vnesel podatke o kreditni kartici in tako bo tudi sprožil plačilo. Se samo meni zdi ideja preveč vsiljiva v zasebnost?

digilab predstavlja facebook messenger novosti

 

Sicer predstavniki Facebooka pravijo, da s temi funkcijami želijo zgolj poenostaviti vsakdanja opravila uporabnikov. Pa vendar: nekje tudi moramo postaviti meje pri tem kje vse imamo namen deliti občutljive podatke na internetu.

Veliko uspeha vam želim!

Written by 

Za sabo imam več kot 2000 ppc kampanj vseh vrst – od lead gen kampanj do e-commerce kampanj Oglaševal sem na vseh večjih trgih: ZDA, Indija, Evropa in tudi na Bližnjem Vzhodu in na desetine različnih vertikal oz. panog. Oglaševalski proračun vseh kampanj, ki sem jih vodil do sedaj, je težak več kot 1.5M €. Se sliši osupljivo? Kaj pa to: v povprečju sem v 5 letih pripravil nekaj več kot 0.9 kampanje/dan! Tako rekoč vsak dan po 1 kampanjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja