Prispel je Facebook Canvas

primer facebook cavas oglasa

Izšel je Facebook Canvas – format Facebook oglasa, ki je vsebinsko bogat, nepotraten na napravah in namenjen tistim, ki radi brskajo po mobilnih napravah (torej, skoraj vsi). Vedno večji del brskanja po spletu ustvarimo na mobilnih napravah zato je dobro, da so naša spletna mesta optimizirana za le te. Enako velja za oglaševanje – tudi to mora biti prilagojeno mobilnim napravam. Velikokrat se za brskanjem na mobilnih napravah in brskanjem iz namiznih računalnikov skrivata različni nakupni nameri. Z drugimi besedami: uporabniki smo v drugačnem stadiju nakupne poti če brskamo na mobilcih ali če brskamo na namiznih računlanikih. Pri sebi opažam, da kadar želim podrobnejše informacije si vzamem čas in te raje poiščem na prenosniku. Mobilno napravo pa uporabljam predvsem za hitri, prvi stik z informacijami; takrat ko sem “na poti”.

Dostop do interneta preko mobilnih naprav je tudi nekoliko bolj zahteven v primerjavi s stacionarnimi napravami, ki so vedno “priklopljene”. Hitrejše omrežje oz Wifi ni vedno na razpolago in tudi daljše tipkanje je lahko nerodno. Po drugi strani se uporabniki še vedno soočamo s spletnimi stranmi, ki nikakor ne želijo biti prilagojene mobilnim napravam, kar povzroča dodatne nevšečnosti ali slabo uporabniško izkušnjo. Iz teh predpostavk pa izhaja koncept Canvas.

Facebook navaja, da se zavzema za dobro mobilno uporabniško izkušnjo in v ta namen so združili oglasne formate v Canvas. Ta ponuja domiseljno rabo video oglasov in slik za kreativno pripovedoavnje zgodb blagovnih znamk. Po kliku na klasični ogas se zgodi, da uporabniki naletijo na ciljno spletno stran, ki se počasi nalaga. Stran tudi ni prilagojena mobilnim napravam, kar kvari uporabniško izkušnjo. Ko kliknemo na oglas, pričakujemo hiter prenos vsebin, estetski izgled končne vsebine in igrivo, domiselno vsebino, ki bo na nas naredila vtis. Res smo postali zahtevni! Ob kliku na Canvas oglas, se ta razširi na celotni zaslon, vsebina pa se naloži v trenutku.

Možnost oglaševanja Canvas oglasev sem že opazil v svojem oglaševalskem računu in kot je meni znano, bo kmalu na voljo vsem oglaševalcem. Canvas postavitev izberemo na nivoju oglasov in je izvrstna dopolnitev obstoječim multi produktnim oglasom ali klasičnim oglasom.

canvas oglas na facebooku

Ne pozabite: Canvas je namenjen zgolj mobilnemu oglaševanju. Format blagovnim znamkam ponuja prilagodljiv prostor za gradnjo multimedijskih zgodb. Klik na oglas se prelevi v kombinacijo videov, slik, opisov in gumbov, ki se odvijejo na celotnem zaslonu uporabnika, brez počasnega nalaganja in motenj. Uporabniki se lahko sprehodijo skozi slikovni vrtiljak, razširijo svoje poglede ali izberejo panoramski pogled. Canvas oglas na ta način postaja bolj interaktiven, kot povprečna mobilna spletna stran.

Primer Canvas oglasa

kako izgleda facebook canvas
Kaj pa vi? Ste že zasledili Canvas oglas?

Written by 

Za sabo imam več kot 2000 ppc kampanj vseh vrst – od lead gen kampanj do e-commerce kampanj Oglaševal sem na vseh večjih trgih: ZDA, Indija, Evropa in tudi na Bližnjem Vzhodu in na desetine različnih vertikal oz. panog. Oglaševalski proračun vseh kampanj, ki sem jih vodil do sedaj, je težak več kot 1.5M €. Se sliši osupljivo? Kaj pa to: v povprečju sem v 5 letih pripravil nekaj več kot 0.9 kampanje/dan! Tako rekoč vsak dan po 1 kampanjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja