Podaljšaj naslov AdWords oglasa

spletno oglaševanje - namig v minuti

Vsi oglaševalci se borimo za boljšo prepoznavnost in izpostavljenost iskalnih oglasov na Googlu. Ste vedeli, da lahko z enostavnim “trikom” naslov AdWords oglasa, ki je dolg do 25 znakov, podvojimo? To lahko naredimo samo pri tistih oglasih, ki se pojavijo na vrhu iskalnih rezultatov (običajno na prvih treh mestih) ali čisto na dnu. Naslov takega oglasa lahko postane ekstra dolg in s tem tudi ekstra upadljiv. S tem trikom prvo opisno vrstico umestite kar zraven naslovo. Tako izpostavljen oglas bo bolj izstopal med konkurenco in hitro pritegne pozornost. V kombinaciji z dobro vsebino (in ponudbo) je lahko učinek oglasa osupljiv.

Kako podaljšamo naslov AdWords oglasa

Enostavno: prvo opisno vrstico oglasa je potrebo zaključiti z ločilom, kot npr. klicaj ali pika. Napisano drugače: prva opisna vrstica oglasa mora vsebovati zaključen stavek. Google bo potem vsebino prve opisne vrstice premaknil v naslov oglasa.

AdWords namig - podaljšan naslov adwords oglasa

 

Tako strukturiran oglas poveča stopnjo klikanosti oglasa (CTR – click through rate) prav tako pa omogoča boljšo uporabniško izkušnjo, ker poudari več vsebine oglasa.

Imate kaj za dodati? Napišite spodaj.

Veliko uspeha vam želim.

Damjan Avsec

 

 

Written by 

Za sabo imam več kot 2000 ppc kampanj vseh vrst – od lead gen kampanj do e-commerce kampanj Oglaševal sem na vseh večjih trgih: ZDA, Indija, Evropa in tudi na Bližnjem Vzhodu in na desetine različnih vertikal oz. panog. Oglaševalski proračun vseh kampanj, ki sem jih vodil do sedaj, je težak več kot 1.5M €. Se sliši osupljivo? Kaj pa to: v povprečju sem v 5 letih pripravil nekaj več kot 0.9 kampanje/dan! Tako rekoč vsak dan po 1 kampanjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja