O Meni

Živjo.

Če želiš izvedeti kaj več o spletnem oglaševanju, spoznati kakšen kul oglaševalski trik ali če želiš ostati na tekočem z novostmi iz tega področja, potem si na napačni podstrani. Žal :/ Tisti, ki ste res zagreti in znanja željni se takoj odpravite požirati prispevke, ki jih najdete na DigiLab blogu tukaj.

Si še z mano in nisi sledil(a) zgornji povezavi? Potem pa mi malo laskaš – kot kaže te zanima kdo sploh sem in zakaj prav jaz pametujem o spletni prodaji,

Kdo je Damjan Avsec?

To sem jaz. Govorim več jezikov, med drugimi tudi arabsko, klingonsko in spletno oglaševanje. Med tremi zapisanimi jeziki najbolj tekoče govorim spletno oglaševanje, še posebej v dialektih Google AdWords, Facebook Ads in Google Analytics. Kolk kul, da ti dialekti tudi tebe najbolj zanimajo! 🙂

Imam to čast, da delam z velikimi številkami in z zajetnimi oglaševalskimi kampanjami – na večjih evropskih trgih. Ampak ne bom prehiteval. Nekje je bilo treba začeti in ni ga boljšega začetka, kot začetek iz spalnice, na pisarniškem stolu, z 32 odprtimi zavihki (hkrati) na brskalniku, ki jih seveda nikoli nisem uspel prebrati. damjan avsec predstavitev

Sem diplomirani politolog in zato sem se moral s (skoraj) svetlobno hitrostjo prekvalificirati (neformalno). Začel sem jesti; požiral sem spletne članke, spletne video vsebine, e-knjige, vodiče, infografike in forume. Pojedel sem toliko balasta, da sem se kar pošteno zredil in tega ne mislim več početi. Informacij, člankov in zapisov na teme digitalnega marketinga je preveč in veliko od teh je suhoparnih in površinskih. Tega je toliko, da bi lahko uvedli delovno mesto: bralec spletnih člankov o spletnem oglaševanju. Skratka; ko sem prebral zadosti teorije, sem se spravil osvojiti svoj prvi spletni certifikat. Postal sem certificirani Google oglaševalec. Kaj to pomeni? Nič posebnega. Izpit lahko ponavljaš toliko časa, dokler ga uspešno ne upraviš. Vseeno sem se potrepljal po rami – če ne drugega, se dobro sliši. Damjan Avsec – certificirani Google AdWords oglaševalec.

Imam 5 let operativnih in svetovalnih izkušenj iz področja spletnega oglaševanja. Znoj, dojemljivost in hitro branje je samo nekaj besed, ki se mislim prikažejo, ko zaprem oči in nostalgično pomislim na projekte, ki so me izoblikovali v digitalnega oglaševalskega stratega.

Za sabo imam več kot 2000 ppc kampanj vseh vrst – od lead gen kampanj do e-commerce kampanj (posebej na te sem čisto nor 🙂 ). Oglaševal sem na vseh večjih trgih: ZDA, Indija, Evropa in tudi na Bližnjem Vzhodu in na desetine različnih vertikal oz. panog. Ja, oglaševal sem tudi splavarje na Koroškem. In to prav uspešno. Oglaševalski proračun vseh kampanj, ki sem jih vodil do sedaj, je težak več kot 1.5M €. Se sliši osupljivo? Kaj pa to: v povprečju sem v 5 letih pripravil nekaj več  kot 0.9 kampanje/dan! Tako rekoč vsak dan po 1 kampanjo. Če se že niste prej, se  zdaj zagotovo sprašujete, če ima ta tip sploh kaj od življenja?!

In kaj zdaj? Zaposlen sem v podjetju Studio Moderna. Prodajamo na globalnih trgih, še posebej izrazito na trgih CEE. Naš prodajni repertoar je raznolik in vsebuje izdelke vrhunskih blagovnih znamk kot so Dormeo, NutribulletDelimano, Walkmaxx in LiveActive. V vlogi strokovnjaka za digitalno oglaševanje lokalnim ekipam v naših izpostavah strateško svetujem, jih izobražujem, testiram in implementiram digitalne oglaševalske zgodbe in v tem neizmerno uživam.

Povežimo se!

damjan avsec linked in profil damjan avsec twitter profil